Holul este încăperea care întâmpină oaspeții și spune multe despre personalitatea și gusturile dumneavoastră, determinând primul impact vizual, de aceea design-ul acestuia trebuie abordat cu mare atenție.

Atunci când planificați să procurați pentru hol mobilier modern, trebuie să luați în considerare mai multe aspecte: funcţionalitatea, dimensiunea încăperii, stilul și luminozitatea. Fiecare obiect trebuie să fie practic și așezat la locul lui, pentru a asigura utilitatea sporită a spațiului. Toate elementele trebuie să se armonizeze între ele și să creeze o compoziție unitară. Suprafața disponibilă este un moment important pe care trebuie să-l aveți în vedere. Majoritatea pieselor de mobilier sunt prevăzute pentru spații generoase, pe când holurile moderne de obicei sunt de mici dimensiuni. Este nevoie de o strategie bine gândită pentru amenajarea acestei zone. În acest caz, este recomandabil să nu aglomerați spaţiul, optați pentru o mobilă pentru coridor compactă, eficientă şi bine organizată. Din punct vedere estetic, țineți cont de forme, culori, texturi și proporționalitate între dimensiunile fiecărui obiect. Luminozitatea este un aspect important pe care trebuie să îl aveți în vedere. Mobila într-un hol mic, cu insuficiență de lumină naturală, ar trebui să fie de culori neutre și pastelate. Acestea vor înviora ambianţa. Pe de altă parte, dacă spațiul de trecere dispune de o fereastră, atunci puteți aborda și nuanțe mai vesele sau mai închise.

Unii proprietari de locuințe amplasează într-un hol mic o multitudine de corpuri, ceea ce creează impresia unui spațiu supraîncărcat. Ideal ar fi un mobilier minimalist, care reflectă un spaţiu simplu și aerisit. Evitaţi dulapurile mari sau cuierele în favoarea unui dulap-cupe cu uși glisante cu oglinzi, a cărui adâncime să nu depăşească 45 cm. Avantajul acestui tip de mobilier este că măreşte vizual spațiul și nu este necesară montarea unei oglinzi. De asemenea, nu trebuie neglijate comoda și polițele – sunt indispensabile pentru depozitarea diferitelor lucruri.

O rezolvare elegantă și rațională pentru un hol de intrare mic este mobila pe colț, care permite de a utiliza eficient încăperea. Asigură accesul în interior din ambele părți. În aşa situaţii vă sugerăm să realizaţi mobila la comandă, pentru a valorifica fiecare centimetru pătrat. Iar pentru un decor clasic, rafinat sunt potrivite uşile armonice (cunoscute ca uşi pliante) care se deschid în lateral, sub forma unui acordeon.

Pe site-ul nostru găsiți oferte de mobilă unde aveți posibilitatea de a vizualiza o multitudine de modele de bucătării mici, birouri moderne, mobilă living, dormitoare copii, tineret sau maturi.